Okoskütyük a kényelmesebb otthonért

Képzeljünk el egy világot, melyben minden ember folyamatosan megtalálja a kulcsát, az ajtókat távolról vezérli, irányítása alatt tartja a lámpákat, és tökéletes ételekkel villant a konyhában. Ha az ehhez szükséges képességet nem is, elmés kütyüket már beszerezhetünk.

 christmas-gifts-ideas-for-the-smart-home_5.jpg

Mint a fenti ablaktisztító robot...

Az elveszett kulcs esete

Kit ne frusztrálna, hogy nem találja a kulcsait. Ennél már tényleg csak két szörnyűbb dolog van: amikor a pénztárca vagy a telefon tűnik el. Viszont mindháromra van megoldás!

Még a 80-as években dobták piacra kulcskereső kulcstartót, aminek fütyülni kellett és visszapittyegett – így lokalizálhattuk vele az elveszett tárgyakat. Ezen a fapados megoldáson aztán elgondolkodtak a gyártók, és ki is jött az igazi GPS-es nyomkövető. A bluetooth-os kapcsolódású kütyüknek egészen komoly tárháza elérhető már – nagyjából 20-100 dollár között válogathatunk közülük.

Valamelyik tényleg csak arra alkalmas, hogy pár méteren belül jelezzen, és van olyan is, amit az elkószáló háziállat megtalálására is ajánlanak.

Csúsztassuk a pénztárcába, akasszuk a kulcscsomóra, és felejtsük el a feledékenységet!

HELLO. MAI KARÁCSONYI PRO TIPP.

Sok a szervezési feladat és fogy a net. Klasszikus.

Ha Telenoros vagy, 30 napig
plusz 1 GB mobilnetet kapsz ajándékba - csak ma!
Most csak:

Kattints erre az oldalra

1. Kövesd az oldalon leírtakat.
2. Élvezd plusz adatot.

Automata zárak

Egy trükkös csavarral hekkelte meg az elkallódó kulcskarika kérdését a mobilos ajtónyitók sokasága. Egészen a garázsajtó nyitásától az egyszerű szobaajtóig léteznek megoldások bonyolultabb és kevésbé szebb kivitelben is.

És ott van a Lockitron, ami nem csak automatikusan kinyitja az ajtót, amikor a gazdája hazaérkezik, de bárhonnan tudja kontrollálni a zárat, sőt arra is figyelmeztet, ha valaki kopog.

Az August Smart Lock viszont mindezeken felül már hangvezérlésre is képes.

august-smart-lock-hero.jpg

Okos és színes fények

Pár éve még az volt a furcsa, hogy egyszeriben mindenki LED izzókra állt át, most pedig nem csak a le- és felkapcsolást, de az izzó színhőmérsékletét, színét is kontrollálni lehet telefonon keresztül. Az elvetemültebbek pedig hangszóróként is működnek.

A piacot technikailag a Philips uralja, a Xiaomi telefongyártó céggel közös együttműködéséből speciális androidos okoségő is készült, egyébként iOS és Android kompatibilis egyaránt. Sőt, a Xiaomi saját égő és ledszalag termékekkel is előállt.

A Philips egyenesen hivatásának érzi az okoségőket, már ébresztőfunkcióval, szín- és fényterápiás lehetőséggel ellátott termékeit is piacra dobta. Égőcsaláddal jelentkezett a GE is, és még több, itthon kevésbé ismert gyártó, mint például a francia Flux.

Nem csak okos izzók, komplett lámparendszerek is elérhetők: a teljes lakást lefedő rendszertől az asztali lámpákig, éjszakai fényekig mindenre találunk megoldást.

Séfségek: az okos főzés alapja

Egyre többen tudják, hogy a sous vid technológiával az étel finom lesz. Dióhéjban annyiról van szó, hogy alacsony hőfokon a vákumcsomagolt ételt hosszasan készítik, de nem mindegy milyen alapanyagot mennyi ideig és milyen hőfokon. Ezért sokáig csak a felső kategóriás étterembe járók kiváltsága volt a sous vid-ált finomság.

Olcsóbb és egyszerűbb otthoni kivitelt is készítenek, amit mobilappon keresztül lehet irányítani. Az alkalmazásban az étel típusát, súlyát kell megadni, így a gép kiszámolja a szükséges főzési időt és hőfokot, valamint jelzi, mikorra lesz kész.

Csodálatos ételkölteményeket és italok készülnek a Drop okosmérleggel, ami egy hatalmas receptadatbázissal és egy tablettel van összekötve.

Drop Kitchen - Connected Scale and Recipe App from Get Drop on Vimeo.

A főzés még sosem volt ilyen egyszerű és szórakoztató: 1. kinézünk egy receptet, 2. a mérlegen összeállítjuk a hozzávalókat, 3. az applikáció segítségével megfőzzük.

A Cikket a Telenor támogatta

A bejegyzés trackback címe:

https://hellokaracsony.blog.hu/api/trackback/id/tr9013412381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kivancsi 2017.12.03. 11:42:53

szép ez a nagyon okos uj vilag van itt mindent... okos otthon, okos auto, okos ora, okos telefon, okos aksi, okos lesz itt minden.... csak egy probléma van a buta alkalmazott vagy felhasználo.... na ha ezek nem lennének tenyleg okos lehetne a vilag....

UrbanLegend2000 2017.12.03. 12:31:44

Biztosra vettem, hogy megint egy kínai szarokat hirdető reklámblog indult.
De ahogy látom, ez telenor reklám. Kell egy kis változatosság.
Kíváncsi vagyok mit írnak majd Februárba a hellokaracsony oldalán.

eßemfaßom még áll 2017.12.03. 19:06:28

Szerencse, hogy nincsenek rendszeresen hírek az ilyen-olyan smartrendszerek kapitális biztonsági hibáiról így értelmes ember már szalad is ilyenre bízni a lakása biztonságát.

Hello Karácsony, üdvözlünk olvasó!

 

A december és a közeledő karácsony a boldog pillanatok mellett rengeteg feladatot és stresszt is tartogat számunkra. A Hello Karácsony ebben segít hasznos tanácsokkal és kikapcsolódást kínáló élményekkel. Szeretnénk az itt megjelenő tartalmainkkal minden nap segítséget nyújtani abban, hogy egy kicsit könnyebb és boldogabb legyen ez a néhány hét, származzanak blogunkról, vagy épp az Indexről, foglalkozzanak gasztronómiával, esetleg technológiai újdonságokkal.

Nincs december karácsonyi kalendárium nélkül. Oldalunkra a Telenor ajánlatai miatt is érdemes visszajárni, hiszen minden nap egy új meglepetés várja az okoseszközök és az online világ iránt érdeklődőket! 

Erről írunk

süti beállítások módosítása