5 motiváló tanács 2018-ra

“Hajrá!” - nyilván ez a legegyszerűbb tanács minden helyzetben, ahogy a klasszikus viccből is megtanultuk. Ha többre vágyunk a témában, tegyük fel a kérdést: melyek azok a  területek, melyeken instant módon kicsit jobbítani szeretnénk puszta szervezéssel, akaraterővel a jövő évben? Sportolni, egészségesebben enni, kevesebb pénzt költeni, abba hagyni, rendet tartani, megjavítani, kipucolni, átépíteni, elköltözni… Nézzünk öt irányt, ami hozza magával a többit is.

stallonerockybalboa.jpg

  1. Adj többet abból, ami nem kerül semmibe

A pozitív hozzáállás tényleg nem kerül semmibe, viszont rendkívül addiktív. Vegyünk néhány példát!

Odafigyelsz arra, amit mondanak neked és megjegyzed, megkérdezed, hogy van, vagy elállsz az útból, mosolyogsz, köszönsz, az „egy kiló kenyér lesz” típusú pattogós kifejezéseket helyett azt mondod: kérek és köszönöm. Miközben ezek az apróságok rutinná válnak, észre fogod venni, hogy egyre jobban érzed magad a bőrödben.  Az undokság és a kedvesség is meghatványozza magát.

Nézzünk egy szituációt.

Szokásos tömegben haladsz A-ból B-be, és amikor neked jönnek, humán dugóba kerülsz, bosszankodsz és pufogsz, paprikás lesz a hangulatod. Ez igazán magyarosch virtus, mediterrán temperamentum, vagy olaszos életszemlélet – mondhatnánk. De vajon jól érzed magad az öklödet rázva, beszólogatva másoknak? Természetesen nem. Ha neked ütköznek, próbáld őszintén azt mondani az egyénnek, hogy semmi gond (természetesen az agyontaposott lábadat később babusgathatod), majd megtűzni egy mosollyal.

Még akkor is lehetsz kedves, ha éppen nemet mondasz valamire vagy más a véleményed, az előzékenység tényleg nem kerül semmibe. Persze túl nem kell vállalni magad, csak annyit adj, amennyi nem fog hiányozni, és az őszinte legyen.

Valahogy így:

  1. Ha tényleg akarod, lesz rá idő és tér

Mindig elhatározod, de valahogy nem sikerül a rendszeres jógázás, házi sörfőzés, vagy más? Mindig van kifogás: nincs hely, nincs pénz, nincs idő, majd máskor, később, hétfőtől.  Halogatással biztos, hogy nem fog működni. Találj konkrét helyet, időt arra, amibe bele szeretnél kezdeni, például az ejtőernyőzésre. Járj utána, hol lehet megtanulni, tudj meg mindent a témáról, nézegess „How to” videókat, kövess minden oldalt, fórumot, ami erről szól. Menj el a nyílt napokra. Ha tényleg ez a te utad, egyszerre annyira az életed részévé válik, hogy már meg sem tudsz majd szabadulni tőle.  TIPP: néhány TED videó.

 

Bármiről is van szó, másnak sem sikerült elsőre, ha csak bele nem született. Edison például így állt a kérdéshez: „Nem kudarcot vallottam, hanem találtam több ezer módszert, ami biztosan nem működik.”

  1. Élj azzal, ami rendelkezésedre áll

Ha körbenézel a lakásodban, hogy hány olyan dolgot vásároltál meg, amit nem használsz, teljesen meg fogsz lepődni. Ezek egy része tényleg hasztalan, így például a rugós hasizom erősítőt (két példány), a felfújhatós kalapácsot, a tapsoló kézzel díszített sildes sapit, vagy a három számmal kisebb „úgy is belefogyok” sínadrágot nyugodtan elajándékozhatod, pénzzé teheted. A többit vizsgáld meg, miért is vetted, miért kaptad, miért örökölted. Talán csak lusta vagy használni, elment mellette az életed. Nem hiányzik? Ugyanez áll a tehetségedre, tudásodra. Miért szerezted, miért birtoklod? Ne pazarold el. Élj vele.

  1. Törődj a fontos dolgokkal

Használd ki a jó dolgokat. Van két lábad, működik is, menj kirándulni, futni, bicajozni. Van telefonod, hívd fel a nagyit, vagy tanítsd meg, hogy kell csetelni. Élvezd a napot, haverkodj a szomszéddal, ásd fel a kertet. Törődj magaddal: lazíts, tanulj, gyarapodj. Ápold a kapcsolataidat, és ne csak egy lájkkal.

HELLO. MAI KARÁCSONYI PRO TIPP.


Hangolódj rá az ünnepre Hadházi László karácsonyi videójával.
Ezt kell tenned:
1. Kattints erre az oldalra
2. Nevess
3. Legyen boldog a karácsonyod!

  1. Merj kimozdulni a kényelmesből

“Úgy ismered meg magadat, hogy belepottyantod magadat a legkülönbözőbb helyzetekbe, és megfigyeled, mi lesz. Ez nem munka, ez játék. Én remélem, hogy halálomig fogok így játszani” – vallja Feldmár András pszichiáter.

Vadvízi evezés, hótaposós túra, valamilyen karitatív tevékenység? Akár ebben a sorrendben is kipróbálhatod.

Egy kis segítség: The Fabulous app - itt pedig néhány inspiráló filmet találsz.

A posztot a Telenor támogatta.

A bejegyzés trackback címe:

https://hellokaracsony.blog.hu/api/trackback/id/tr6813521539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnightcoder2 2017.12.25. 09:33:40

"Mindig elhatározod, de valahogy nem sikerül a rendszeres jógázás, házi sörfőzés, vagy más? Mindig van kifogás: nincs hely, nincs pénz, nincs idő, majd máskor, később, hétfőtől. "

Lehet, hogy azért, mert valójában ezek nem is a te céljaid, hanem a társadalom, vagy a környezeted erőlteti rád ?

Minden hülye azzal jön, hogy lépj ki a komfortzónádból. Ne tedd. Bill Gates sem úgy lett sikeres, hogy közben utálta a matekot és a számítógépeket. Soha nem leszel madárember, ha tériszonyod van. Ha valamit igazán akarsz, akkor a hozzá vezető út sem fog kívül esni a komfortzónádon, de józan ésszel azt is végig kell gondolni, hogy felesleges olyasmi után vágyni ami soha nem lehetsz. Hiába lennék én szívesen zongoraművész, ha olyan a fülem hogy diót lehetne leverni velem, a ritmusérzékem pedig egy szekfűgombával van egy kategóriában.

Hello Karácsony, üdvözlünk olvasó!

 

A december és a közeledő karácsony a boldog pillanatok mellett rengeteg feladatot és stresszt is tartogat számunkra. A Hello Karácsony ebben segít hasznos tanácsokkal és kikapcsolódást kínáló élményekkel. Szeretnénk az itt megjelenő tartalmainkkal minden nap segítséget nyújtani abban, hogy egy kicsit könnyebb és boldogabb legyen ez a néhány hét, származzanak blogunkról, vagy épp az Indexről, foglalkozzanak gasztronómiával, esetleg technológiai újdonságokkal.

Nincs december karácsonyi kalendárium nélkül. Oldalunkra a Telenor ajánlatai miatt is érdemes visszajárni, hiszen minden nap egy új meglepetés várja az okoseszközök és az online világ iránt érdeklődőket! 

Erről írunk

süti beállítások módosítása