2017 legjobb csetprogramjai

Azért néha küldünk sms-t is, de már nem jellemző. Van, aki három csetprogit is tart a telefonján, mert mindenkivel máshogy tartja a kapcsolatot (ő nem irigylendő), van aki e-mailezik vagy cseten is úgy válaszol, mintha hivatalos levél lenne (karót nyelt), és van, aki következetesen tartja magát egy apphoz (a hűséges).  De melyikhez?

 keyboard-on-apple-watch.jpg

Általában mindegyik ugyanazt tudja: szöveges üzenetküldés, képek és fájlok, hanghívás, gif, emojik, csoportos csevegés. Ami nem ugyanaz: titkosítás, kezelőfelület, gyorsaság, mobilnet felhasználásának mértéke, szükséges tárhely, és a lényeg – milyen sokan használják.

A jelenlegi legjobb és legnépszerűbb ingyenes chat appok ezek:

Facebook Messenger

Sokan használnak Facebook csevegőalkalmazást, annak ellenére, hogy sokszor lefagy és a frissítések után egészen káosz-szerű is szokott lenni, ráadásul rengeteg erőforrást foglal. A Facebook Lite ebből a szempontból jobb, de kicsit butább. Mindenesetre a cég erőteljesen forszírozza a csetalkalmazás használatát, tehát kényszerből fel kell tenni. Mellesleg elég sok mindent tud, a videóhívástól a jópofa kiterjesztett valóság funkciókig, chatbotjaival is jó, ha megbékélünk.

facebook-chatbot.png

lybrate_big_1.jpg

Viber

Előnye, hogy szuper a hívásfunkciója, tényleg szórakoztató matricákkal lehet üzenni, mindent titkosít, és ha meggondolod magad, az elküldött üzenetet törölni lehet kiküldés után. Ez egy príma funkció, ami egyszer legalább mindenki életében már hasznosnak bizonyult volna.. Szóval, ha meggondolatlanul irkálsz, csak a Viber.

1088823-577534320.jpg

 

6-freddie-1024x484.jpg

 

Gtalk/Hangousts vs. Google Allo

A Gtalk a Facebook kockák által használt verziója. Tényleg minden kocka rajta, még a szmájlik is.Előnye, hogy akikkel gmailes kapcsolatban vagy, azokkal könnyű lesz beszélgetni. A képek minősége itt is gyalázatos lesz, erre javaslat: Wetransfer, Google Drive. Az Allo viszont szuperül integrálja a Google keresési funkciókat egy kis mesterséges intelligencia szintű okoscsettel, a szelfit animációvá varázsolja, és a legjobb, hogy szól, ha be van kapcsolva a caps lock. Félelmetes funkció!

google_hangouts_ios.jpg

Whatsup

A telefonod névjegyzékét használja, ami nagyban megkönnyíti az üzenetküldést. Mondjuk, hogy ez egy okos és ingyenes sms. Persze, ha az ellenoldalon nincs WhatsApp, akkor a fekete lyukba küldted az üzenetet... Az új szmájlik borzalmasak, de hát már mindenhol. (Kivéve Viberen!!)

 home-phone.png

 

Telegram

Állítólag ez a leggyorsabb üzenetküldő alkalmazás jelenleg, mert nagyon jól tud tömöríteni. Jól titkosít, és biztos nem adja ki az adatokat más cégeknek – tehát nem válsz remarketing céltáblává.

 telegram_v35_update_screenshot_blog.jpg

 

Line

Egyedisége a Line-nak, hogy egy timeline-on oszthatod meg a napodat a barátaiddal. Hasonló, mint a Facebook vagy az Insta üzenőfala, csak itt az elsődleges funkció az üzenés. A Line emojijai egészen családiasak és egyediek. Összességében pedig japán tinédzserekre gondolhattak, mint fő célcsoport, viszont tényleg remekül lett összerakva.

screenshot-2016-02-04-14-03-21.png

line-ios.jpg

A posztot a Telenor támogatta.

A bejegyzés trackback címe:

https://hellokaracsony.blog.hu/api/trackback/id/tr6213467575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eßemfaßom még áll 2017.12.10. 12:27:40

"De melyikhez?"

Röviden: ahhoz amelyiket a legtöbb ismerős használja

Hiába lenne nekem a létező legokosabb, legszebb, adatforgalmat nem fogyasztó hanem termelő és agytól agyig titkosítót csodám, ha csak magammal tudok vele beszélgetni mert senki más nem használja.

ComLo 2017.12.10. 16:36:59

kimaradt a skype amit talán a legtöbben használnak az ismeretségi körömben, és egyben fontos munkaeszköz.

A line-nál egyébként csak nekem van tök indokolatlanul egy indonéz gojack-es reklámkép (én innen nézem)?

Privateer 2017.12.10. 17:28:08

Én is hiányoltam a skypet. Magyarországon még mindig nagyon sokan használják.

Solmenir 2017.12.10. 23:13:38

A legtöbbet kipróbáltam már, de messze a legjobb a Telegram. Funciógazdag, villámgyors, mégis habkönnyű, és minden eszközömön remekül fut, mindenkinek ajánlom. Sajnos kevesen használják, szerencsére a legtöbbet chatelő ismerőseimet meggyőztem a használatáról :-)

Zirowe 2017.12.12. 08:13:54

"Whatsup

A telefonod névjegyzékét használja, ami nagyban megkönnyíti az üzenetküldést. Mondjuk, hogy ez egy okos és ingyenes sms. Persze, ha az ellenoldalon nincs WhatsApp, akkor a fekete lyukba küldted az üzenetet..."

Muhahaha..
Grat a cikkhez, látszik, hogy hozzá nem értő írta.

Hello Karácsony, üdvözlünk olvasó!

 

A december és a közeledő karácsony a boldog pillanatok mellett rengeteg feladatot és stresszt is tartogat számunkra. A Hello Karácsony ebben segít hasznos tanácsokkal és kikapcsolódást kínáló élményekkel. Szeretnénk az itt megjelenő tartalmainkkal minden nap segítséget nyújtani abban, hogy egy kicsit könnyebb és boldogabb legyen ez a néhány hét, származzanak blogunkról, vagy épp az Indexről, foglalkozzanak gasztronómiával, esetleg technológiai újdonságokkal.

Nincs december karácsonyi kalendárium nélkül. Oldalunkra a Telenor ajánlatai miatt is érdemes visszajárni, hiszen minden nap egy új meglepetés várja az okoseszközök és az online világ iránt érdeklődőket! 

Erről írunk

süti beállítások módosítása