Így hozz ki többet a telefonos képekből

Közeledik az év vége, a karácsony és a szilveszter időszaka rengeteg megörökítendő élménnyel. Amik csak úgy random történnek vásárlás közben (mással), a konyhában (felgyullad, kiesik, szép lett), a szomszéd kocsiban és a fa körül (a macskával). A fényképező és a laptop persze ilyenkor nyilván pont nincs kéznél. Ezt Murphy is beírta volna a törvénykönyvébe egyébként: minél messzebb a gép, annál esélyesebb egy elmebontó jelenet megtörténte. Ezekre az esetekre összegyűjtöttünk párat a leghasználhatóbb fotó és videó vágásra, csinosításra alkalmas applikációból. Mert azért a telefont/tabletet csak mindenki magánál tartja.

 filmorago-2.jpg

Videó vágásra és szerkesztésre ajánlott appok

 

FilmoraGO
Ingyenes, vágóprogram, sok kiegészítővel

Egyszerű, logikus kialakítású vágóprogram, és nagyon látványos anyagokat készíthetünk a FilmoraGO-val, aminek az asztali változata már bizonyított.

Rengeteg funkciót, kész témákat (főcím, alcímek, stáblista, stb.), jogtiszta zenéket tartalmaz rengeteg frissítéssel. Fotót és effekteket is könnyen bele lehet illeszteni a videóba. 16:9-es és Instára szabott 1:1-es méretarányú videókat is lehet vele készíteni, ami nagyban megkönnyíti a műremek világhálóba hintését.  Hangot is egyszerűen lehet vele szerkeszteni, illetve a felvett anyagot stabilizálni, színezni.

Egy dologra érdemes figyelni: bár ingyenesen letölthető, egy borzalmasan nagy logót fog ráhelyezni a videóra. Szóval, ha fontos, hogy ez ne legyen ott, akkor érdemes a pro verziót megvásárolni, ami 1,99 Dollár, ami azért nem vág földhöz senkit.

iOs | Android

Magisto
ingyenes, sztorimesélős, nagyon egyszerű

Még a Filmoránál is lényegesen egyszerűbb, mert igazából nem is vágásra találták ki, hanem a történeteket pakol össze fotókból. Aki nem akar sokat szöszölni a videókkal, annak tökéletes választás, mert csak be kell húzni alkalmazásba a fotókat, videókat vegyesen, címet adni, zenét, stílust kiválasztani, és kész is a pörgős kis történet.

A Filmorához hasonlóan ingyenesen letölthető, de csak korlátokkal használható. Van asztali változata is, ezen online készülhetnek a videók.

iOs | Android

Lapse It
Timelaps videókra szakosodott

Time laps és stop motion videók készítésére a legjobb alkalmazás a Lapse It. A videófájt meg lehet vágni, effektezni, forgatni, loopolni, zenét alátenni, tehát elég sokoldalú.

lapseit.PNG

Ingyenes, de vannak fizetős részei, például az 1080p-s (full HD) videókat csak ebben változatban lehet elérni.  

iOs | Android

 

Fotószerkesztésre és csinosításra ajánlott appok

 

Snapseed
Fotószerkesztő, ingyenes

Talán a legjobb ingyenes mobilos képszerkesztő alkalmazás, ami még RAW fájlokkal is elboldogul.

64646.PNG

Rengeteg módosítási lehetőség közül lehet választani és ezek nagyon precízen működnek: vágás, görbék, előre elkészített effektek, perspektívaállítás. Nagyon egyszerűen exportálható és megosztható az elkészült kép, például egyből Facebook profilképként is feltölthető külön belépés, fotócsere hajcihő nélkül.    

iOS |Android

Vimage
Fotó pimpelő, ingyenes

Hatalmas várakozás előzi meg a hazai fejlesztésű Vimage-et, mert ez egy elég különleges alkalmazás: csodaszép mozgó effektekkel dobja fel a fotókat, amitől kicsit cinemagraph kinézetet kölcsönöz azoknak.

Androidra és iOs-re is van már működő béta verzió, amit ingyenesen ki is lehet próbálni.  

Vimage béta verzió tesztelőnek itt lehet jelentkezni

Illetve az iOs tesztelők ide kattintsanak

LightX
Fotómanipuláló, fizetős

iOs-on már nagy sikerrel fut ez a frappáns fotómanipuláló alkalmazás, aminek az a lényege, hogy bármit ki lehet vágni egy képből, ami áthelyezhető egy másikra.

Megváltoztatható a részletek színe és formája (pl. morcos arcot nevetésre lehet sarkallni), megváltoztatja a háttereket is, egymásra mos képeket, majd őrjítő keretekkel dobható fel a végeredmény. Androidra letölthető verziója bár ingyenes, sok funkciója viszont nem az, cserébe reklámokat is tartalmaz.

iOS | Android

A posztot a Telenor támogatta.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hellokaracsony.blog.hu/api/trackback/id/tr1513451031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hello Karácsony, üdvözlünk olvasó!

 

A december és a közeledő karácsony a boldog pillanatok mellett rengeteg feladatot és stresszt is tartogat számunkra. A Hello Karácsony ebben segít hasznos tanácsokkal és kikapcsolódást kínáló élményekkel. Szeretnénk az itt megjelenő tartalmainkkal minden nap segítséget nyújtani abban, hogy egy kicsit könnyebb és boldogabb legyen ez a néhány hét, származzanak blogunkról, vagy épp az Indexről, foglalkozzanak gasztronómiával, esetleg technológiai újdonságokkal.

Nincs december karácsonyi kalendárium nélkül. Oldalunkra a Telenor ajánlatai miatt is érdemes visszajárni, hiszen minden nap egy új meglepetés várja az okoseszközök és az online világ iránt érdeklődőket! 

Erről írunk

süti beállítások módosítása