10 tipp, hogy mit csinálj az ünnepek között

A két ünnep között megáll az idő, de ezt az időszakot kár lenne csak a TV előtt tölteni, amikor rengeteg olyan dolgot lehet kipróbálni, amire végre találnánk időt.

shutterstock_741241924.jpg

Téli strand a Balatonon

Két téli strandja is van a Balatonnak az idei év óta Szigligeten és Balatonlellén, ahol a szaunázást követően ugorhatunk egy kiváló talpast a hideg Balatonba. Egyszer minimum érdemes kipróbálni.

 Éjszaka a bivakszálláson

Galyatetőn a kilátó egy csupa beton, extravagáns, színes üvegtáblás, bár puritán bivakszállást kapott. Szállj meg itt!  Jó, ha nincs tériszonyod és megfelelően tűröd a hideget,  de a napfelkelte mindenért kárpótol.

Képek ©Magyar Természetjáró Szövetség - galyateto.hu

Sorozat-darálás

Pocsék időben érdemes ráállni a darálásra, ami arról szól, hogy veszel egy (vagy több) sorozatot, és az elejétől a végéig megnézed. Olyan összefüggésekre és karakterfejlődésekre tudsz rácsodálkozni, amikre akkor sem, ha már korábban láttad a részeket.

 

Elő az olyan klasszikusokkal, mint a Dexter, Castle vagy a Dr. House, vagy az idei toplistás szériákkal.

Ruhaszortírozás

Mindenkinek vannak olyan ruhái, amiket soha az életben nem fog már felvenni (rossz esetben kinőtte őket, jobb esetben kimentek a divatból). Ezektől jobb megszabadulni, így jobban átlátható a maradék és a következő évet egy rendbe rakott ruhásszekrénnyel kezdheted. A felesleges darabokat elcserélheted a barátokkal vagy a rászorulóknak adhatod, így örömöt is okozol! 

Törökfürdő

Budapesten több, Egerben egy törökfürdőt tudsz meglátogatni.  Ha utálod a téli latyakot, igazi megváltás a hatalmas kupolák alatt elücsörögni a forró gőzben, ázni a gyógyvízben a barátokkal és tracspartit tartani. Haladó tipp: vegyél egy mentateát és egy kiadós hammam masszázst.Törökfürdők Budapesten: Király, Rudas, Veli bei. A Gellértben pedig ilyen szépség vár:

The Turkish Baths Of Budapest

Barlangászás

A barlangban télen sincs tizenpár foknál hidegebb, így kellemes, kissé tavaszias klímában fedezheted fel a mélységet. Állóképességtől függően sárban kúszós, drótkötélen kapaszkodós és laza sétálós módban is lehet barlangászni Magyarországon.

Sólyom, azaz a Zipline

Sátoraljaújhelyen a Szár-hegy és a Magashegy között kihúztak egy lesiklópályát. Kell egy jó adag kalandvágy ezen végigrepülni, de az élmény felbecsülhetetlen: több mint egy kilométert tehetsz meg 80 km/h-s sebességgel. Mivel két párhuzamos pálya épült, akár versenyezhettek is, és ha kíváncsi vagy, milyen az arcod mindeközben, GoPro-t is lehet kölcsönözni.

 

Falmászás

Igazi ujjerőpróba a falmászás, bár, akik igazán értenek hozzá, azt mondják, hogy a lábunkkal mászunk és nem is az ujjainkkal. Rengeteg jó termet lehet találni, ahol profi körülmények között ismerkedhetsz meg a sziklamászás alapjaival, és lóghatsz 10 méter magasan két ujjal – persze biztonságosan. Hamar jön a sikerélmény is, mert a könnyebb pályákon már az első alkalommal meg tudod majd érinteni a plafont.

Extrémkedés a Mátrában

Ha valahol érdemes érdekes járművekkel haladni Magyarországon, akkor az  legmagasabb hazai hegység, a Mátra. Lehet például quadozni és monster rollerezni. Amennyiben szerencséd van, ezek havas változatát is kipróbálhatod, mint a hóroller vagy a felfújt hódeszka, a klasszikusok kedvelőinek a szánkót ajánljuk. Ha inkább csak csendesen zötyögnél, válaszd a hó segwayt. Nem a Mátrára? Helyette még az ország sok pontján találsz hasonló kalandokat itt.

Szaunaszeánsz

Szaunázni mindenki tud. Elvileg, valójában profin szaunázni csak kevesen. A szaunaszeánsz lényege, hogy a szaunamester folyamatosan keveri a levegőt, taktikázik az illatokkal, bedörzsölőkkel, így teszi komplex élménnyé a szaunázást. közben persze jó guruként mesél tanítványainak arról, ami történik.

Már léteznek szaunaszeánsz őrültek, akik rajongóként követik az országban roadshow-zó szaunamestereket!

A cikket a Telenor támogatta.

A bejegyzés trackback címe:

https://hellokaracsony.blog.hu/api/trackback/id/tr8713410547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

xporolyke 2017.12.02. 19:37:31

Jegkori, hoki, ha belefer snowboard, si, de kiraly teli sport a boulder teremben (fent volt falmaszas, de itt nem kell kotelet kezelni es inkabb horizontalisan megy a maszas (travers) es ezek barmelyike csaladi program is lehet.

Hello Karácsony, üdvözlünk olvasó!

 

A december és a közeledő karácsony a boldog pillanatok mellett rengeteg feladatot és stresszt is tartogat számunkra. A Hello Karácsony ebben segít hasznos tanácsokkal és kikapcsolódást kínáló élményekkel. Szeretnénk az itt megjelenő tartalmainkkal minden nap segítséget nyújtani abban, hogy egy kicsit könnyebb és boldogabb legyen ez a néhány hét, származzanak blogunkról, vagy épp az Indexről, foglalkozzanak gasztronómiával, esetleg technológiai újdonságokkal.

Nincs december karácsonyi kalendárium nélkül. Oldalunkra a Telenor ajánlatai miatt is érdemes visszajárni, hiszen minden nap egy új meglepetés várja az okoseszközök és az online világ iránt érdeklődőket! 

Erről írunk

süti beállítások módosítása