3 az 1-ben - év végi kultlista

Most, hogy lesz egy kis szabadidőd, miért is ne töltenéd kulturális programmal? Mivel a karácsonyi időszak abszolút a kuckós beltéri programoké és a jó történeteké, de azért otthonról ilyenkor is ki lehet mozdulni, irány a mozi és a színház. Amerikai vagy európai film? Dráma vagy zene? Mutatjuk a legjobbakat.

 

SZÍNHÁZ

/Összeállításunk csak fővárosi színházakat tartalmaz/

 #(mono)dráma  A csemegepultos naplója

Egy csemegepultos, aki fiatal író is egyben, bevezet a kolbászok, májasok világába a Vásárcsarnok kulisszái mögött.  Gerlóczy Márton regényéből - Ötvös András tolmácsolásában. (Korai szabadság alatt ajánljuk, épp holnap lesz.)
Érdekel

#vígjáték A Kellékes

Parti Nagy Lajos és Kern András remekül passzol egymáshoz ebben a darabban. Előbbi átírta, utóbbi eljátssza a német kortárs író, Eberhard Streul darabját. Hol vicces, hol pikírt, de mindenekelőtt őszinte.
Érdekel

 

#zenés #kísérleti  Boldogság // Cserháti Zsuzsa életéről

Nagyszerű énekes hírében áll Horányi Juli, aki a zseniális Bubnó Lőrinccel és zenészeikkel Cserháti Zsuzsa életét, pályáját foglalja egy színházi dokumentum darabba. Érdekes kísérlet.
Érdekel

 

Filmek - nem amerikai

/Minden film az Oscar-díj várományosa/

Testről és lélekről - magyar

Reméljük, jövőre Oscart is kap Enyedi Ildikó filmje, ami egy igazi kincs az idei filmes felhozatalban. Egy szerelem története enyhén szólva más köntösben, mint azt megszoktuk. Európa legjobb színésznőjével a főszerepben.

A négyzet – svéd

Abszurd és szatirikus film egy nyugat-európai „csinovnyikról”, a múzeumigazgatóról, akit kizsebelnek, és erre ő bosszúhadjáratot indít. A négyzet szatirikus vígjáték, méghozzá a legjobb európai vígjáték és a legjobb európai film is lett egyben.

120 dobbanás percenként - francia

Letaglózó dokumentarista film a ’90-es évek AIDS önkénteseinek nem éppen visszafogott munkásságáról, egy fertőzött férfi küzdelmén, szerelmén át, ahogy kétségbeesetten kapaszkodik az életbe.

+1 2018. Január

/Nem egy tucatfilm, 9 díjat és 7 jelölést gyűjtött be/

Szeretet nélkül (Loveless) – orosz

Zhenya és Boris kegyetlenül veszekednek, miközben a kisfiuk, aki cseppet sem boldog, eltűnik. Válás helyett össze kell fogniuk, hogy megtalálják a 12 éves gyereket. Miközben a történet a nézőt berántja az orosz valóság mindennapjaiba.

Amerikai premierek decemberben  

/Ez természetesen csak szubjektív válogatás, a nemzetközi teljes listáért kattints ide/

Az igazi csoda

Mint Cherrel a Maszk, csak motorosok helyett egy jól szituált család gyermeke a film főszereplője, akinek eltorzult arccal kell túlélnie az általánost. A történet az August Pullman életéről szóló best sellert dolgozza fel.

Elit játszma

Molly sportolóból személyi asszisztens, majd pókerkirálynő lesz, végül – ahogy az lenni szokott – a sikeres üzletre felfigyel az orosz maffia és az FBI is. Mit tehet Molly?

Star Wars: Az utolsó Jedik

Ajánljuk, de nem valószínű, hogy megtépázott, év végi idegrendszerrel érdemes jegyet vadászni a premier hetében (december 14.). A filmet nem kell bemutatni, Rey Luke Skywalkerrel találkozott az előző részben feltűnt sziklán. Most együtt indulnak a Jedi világba.

+1 MAGYAR PREMIER DECEMBERBEN

 

Lajkó - cigány az űrben – magyar

Lajkó tévedésből Lajka kutya helyett került az űrbe. Fekete komédia az elsőfilmes Lengyel Balázstól, főszerepet pedig a Keresztes Tamás játssza, akit az Isteni Műszak és a Kincsem filmekben már bizonyított. Több erről

A posztot a Telenor támogatta.

A bejegyzés trackback címe:

https://hellokaracsony.blog.hu/api/trackback/id/tr2813474137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mizantróp. 2017.12.14. 06:56:47

A színházi ajánló tetszett. Viszont a filmeknél A négyzet, a 120 dobbanás és a Szeretet nélkül pocsék filmek. Amit érdemes látni az az Elit játszma és az új Star Wars film. Mindkettő igazi szórakozást nyújt.

Hello Karácsony, üdvözlünk olvasó!

 

A december és a közeledő karácsony a boldog pillanatok mellett rengeteg feladatot és stresszt is tartogat számunkra. A Hello Karácsony ebben segít hasznos tanácsokkal és kikapcsolódást kínáló élményekkel. Szeretnénk az itt megjelenő tartalmainkkal minden nap segítséget nyújtani abban, hogy egy kicsit könnyebb és boldogabb legyen ez a néhány hét, származzanak blogunkról, vagy épp az Indexről, foglalkozzanak gasztronómiával, esetleg technológiai újdonságokkal.

Nincs december karácsonyi kalendárium nélkül. Oldalunkra a Telenor ajánlatai miatt is érdemes visszajárni, hiszen minden nap egy új meglepetés várja az okoseszközök és az online világ iránt érdeklődőket! 

Erről írunk

süti beállítások módosítása