10 meglepő program a két ünnep között

Együtt, sokan, egyedül. A két ünnep között a sok közösségi program után legyen kicsit a regenerálódáson a hangsúly, hogy ne úgy kezdd az újévet, mintha egy gyümölcscentrifugában ébredtél volna, teljesen kifacsarva. Nézzünk pár olyan programot, ami kizökkent a taposómalomból akkor is, ha családdal, ha ketten, ha barátokkal vagy egyedül éled meg ezt az időszakot.

 Ilyenkor már a süti evés sem tesz boldoggá, már a főcím legördülése előtt fejből nyomod a Reszkessetek betörők / Bunyó karácsonyig első jelenetének párbeszédeit. Úgyhogy, bár kényelmes a megszokás és a tunyulás, példát vehetünk a nagyszüleinkről, akik ilyenkor bizony fát hasogattak. Mi se vagyunk kevésbé kemények, csak bizonyos dolgokért már nem kell megküzdeni.  

via GIPHY

 

1. Forgass filmet  

Régen üres kazettára vettünk fel ökörségeket a karácsonyi szünetben. Ez egy olyan tudatállapot, amikor az ember annyira pihent és fáradt egyszerre, hogy agyban abszolút a zónán kívül van.  Ilyenkor hihetetlen kreatív energiákat lehet összpontosítani a lehető legértelmetlenebb dolgokra, mint például a szőnyeg rojtjainak rendezgetése. Viszont kéznél van a telefonod, amin van kamera. És ha már ott van, alkoss vele valamit. Az se baj, ha nem lesz zseniális.

Egyedül is bele lehet kezdeni, de ha partnereket toborzol hozzá, mint szereplők, második kamerás, és zseblámpával világosító, akkor még szórakoztatóbb. A végén szépen meg is lehet vágni. Itt adtunk pár tippet arra, hogy milyen mobilon is elfutó appokkal tudod összerakni. Legyen ez egy káposztásmegyeri thriller vagy egy pécsi romkom, a lényeg, hogy jól érezd magad közben.

 

2. Tanuld meg visszafelé…

…a Toldi első versszakát vagy a Despacitót, teljesen mindegy. Utána elő lehet adni. Még jobb, ha a gyerekekkel csináltatod meg, és utána jókat lehet nevetni rajta közösen.

3. Menj lovagolni vagy sétáltass kutyákat

Lovas nemzet vagyunk, szóval miért is ne mennél lovagolni? Az se hátrány, ha nem tudsz, mert a lovardákban általában tudnak ezen segíteni.  Nem csak a mozgás miatt érdemes kipróbálni, hanem azért is, mert jó ráhangolódni egy másik élőlényre. Így karácsony és év vége körül pedig erre kifejezett igénye lehet az embernek.

Ha mégsem ló, akkor a kutyamenhelyek is szeretettel várják az önkéntes sétáltatókat. Embernek, kutyának is szeretetbomba ez a program, csak vigyázz, a végén még megtartod!

4. Énekeljetek kánonban…

Az énekléshez semennyire nem kell hang, ez már bizonyított tény, úgyhogy ereszd ki, ami a torkodban van. Lehetőleg válasszatok egy félreeső helyet vagy kapcsolódjon akkor be Béla bá is a földszint kettőből. Amíg felmásztok a domb tetejére, kilátóba, szépen telítődik oxigénnel a tüdő. Már mehet is az Érik a szőlő, a Mint a mókus fenn a fán, a Kakukk Jankó vagy a Hit Me Baby.  Tipp: titokban kapcsold be a hangfelvevőt.

5. Számháború / hógolyó csata

Nagyobb csapatot kíván és némi felkészülést. Ha nincs hó, akkor ugye az első verzió lesz esélyes, de ettől függetlenül forró teával, szendviccsel, cserezoknival és pléddel érdemes készülni. Sokan tudják, mi a számháború, de kezeket fel, aki már tényleg játszott ilyet rendesen, szabályok szerint! A havas verzióhoz kell két barikádot építeni, és indulhat is a csípd meg a zászlót vagy az utolsó emberig formáció és a főhadiszállás-védelem.

6. Téli bográcsozás

Nem tűnik hidegre optimalizált programnak, de a bográcsban főhet leves, forralt bor, puncs is, nem csak az öt óráig rotyogó körömpörkölt. Van egy nagyon erős fílingje, ha például mindezt az Alföldön teszi az ember – ekkor szerezzünk be minimum egy subát -és készüljünk fel, hogy egy normális, száraz ágat nehéz találni. Kreativitás, kitartás, pálinka – ez a vezérhármas. (Összeköthető az 5. Számú programmal.)

shutterstock_354965246.jpgKép: Shutterstock

7. Random utazás

Minél több E betűs település felkeresése, térképre bökés a többi. Ez egy szép többnapos vetélkedő lehet a két ünnep között akkor is, ha csak a virtuális haverokkal, ha egyedül vagy csapatjátékként képzeled el.  Találjátok ki a játékszabályokat: például lehet menni kocsival, csak tömegközlekedéssel lehet, a felét gyalog kell megtenni stb. Minden célpontnál kötelező a szelfis bejelentkezés, sőt, plusz látnivalókat is ki lehet tűzni. Rengeteg élményt szerezhetsz, ha közben beszédbe is elegyedsz a helyiekkel, kicsit vegyülsz.

8. Nyomozás / kincskeresés

Tervezést igényel, de végtelen a variációk száma. Lakáson belül is megoldható, de kivihetjük az utcára is. Az a lényeg, hogy legyen egy-két ember, akit nem avatsz be, és pár, akit igen. Találj ki egy rejtvényt, vagy egyszerűen csak hagyj egy üzenetet, hogy kövesd a fehér nyulat. Vezessük végig gyűjteni való dolgokkal, plusz üzenetekkel, térképrészlettel egy titkos kalandpályán a nem beavatott személyt. Vonjuk be a beavatottakat (pl mutasson valahova, ha találkoznak). A végén azért adjunk valami jutalmat. Expert mód: amit az Amelie csodálatos életében láthatsz, amikor Ninónak meg kell keresnie a táskáját.

9. Kilátás gyűjtés

Ez egy abszolút romantikus program lehet, hiszen szép helyszíneket kell sorra látogatni. A kilátás lehet épületből (példák - vár: (rengeteg) Siroki, Siklósi, Budai, Esztergomi; ablak: Fertődi kastély; torony: Bazilika, egri minaret), lehet szabadtérről (kilátó, hegy, híd). A látványt fotózással begyűjtjük, eltesszük emléknek, és unokáink is látni fogják.  Készíts belőle albumot, tedd a falra, ahogy tetszik.

10. Szánkózz! 

Korcsolyázni és síelni, most, hogy tavaly már ténylegesen volt hó is és hideg, nem olyan bonyolult. Sajnos a szánkózás egy más műfaj, nem igazán vannak hóágyúzott szánkópályák, de nem lehetetlen összehozni. Viszont lehet csapatban és párosával is művelni, ha egyedül mész, az sem vesz le semmit az értékéből. Klasszikust kedvelők a jó fa ródlival, neológok pedig hófánkkal is belevághatnak. De lényegesen kellemesebb, ha nem New York utcái szintű tömegpályán próbálkozol vele. Az éjszakai szánkózás kalandos, de veszélyes sport, a hajnali pedig fárasztó, de megéri. Különösen hóesés után.

 

A posztot a Telenor támogatta.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hellokaracsony.blog.hu/api/trackback/id/tr4913470533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hello Karácsony, üdvözlünk olvasó!

 

A december és a közeledő karácsony a boldog pillanatok mellett rengeteg feladatot és stresszt is tartogat számunkra. A Hello Karácsony ebben segít hasznos tanácsokkal és kikapcsolódást kínáló élményekkel. Szeretnénk az itt megjelenő tartalmainkkal minden nap segítséget nyújtani abban, hogy egy kicsit könnyebb és boldogabb legyen ez a néhány hét, származzanak blogunkról, vagy épp az Indexről, foglalkozzanak gasztronómiával, esetleg technológiai újdonságokkal.

Nincs december karácsonyi kalendárium nélkül. Oldalunkra a Telenor ajánlatai miatt is érdemes visszajárni, hiszen minden nap egy új meglepetés várja az okoseszközök és az online világ iránt érdeklődőket! 

Erről írunk

süti beállítások módosítása